Leuven in Actie

Wie doet wat?

Leuven is een dichtbevolkte stad. En toch zijn er in en rond Leuven heel wat boeren en consumenten actief om voedselproductie en voedselconsumptie dichter bij elkaar te brengen. KU Leuven deed alvast een poging om alle lopende initiatieven in kaart te brengen. Zo willen we ervoor zorgen dat consumenten en producenten elkaar nog gemakkelijker vinden. Maar ook willen we op deze manier burgers inspireren om zelf acties op te zetten.

Het volledige rapport van de KU Leuven kan u hier downloaden

Leuven Boert

verrassend veelzijdig

In en rond Leuven zijn heel wat landbouwers actief, zowel kleinschalige boeren als grotere bedrijven. Sommige boeren richten zich expliciet op de korte keten, anderen bereiken de consument via meerdere tussenstappen en leveren bijvoorbeeld aan grote supermarkten. Ook in de productiewijze zien we heel wat verschillen, van hoogtechnologisch tot arbeidsintensief.
Het assortiment dat onze landbouwers bieden is zeer veelzijdig, met zowel plantaardige producten als dierlijke producten en van onverwerkte producten tot eigen bereidingen.

Wie doet wat ?

Ontbreekt jouw naam in de lijst ?

Ontbreekt jouw naam in de lijst en ben je toch actief in het kader van Leuven Boert? Laat het ons weten en we publiceren je naam bij op onze website