Stadslandbouw voor iedereen!

Mgr. Ladeuzeplein – 15 juni 2019 van 12.00 tot 17.00 uur

Maak kennis met diverse facetten van de stadslandbouw in en rond Leuven

 • Aanleg tuin met compostbak
 • Schaapsherder met schapen
 • Educatieve- en infostanden
  Blotevoetenpad Stroberg met schuifaf
 • Standen met hoeve- en streekproducten
 • Kinderboerderij Landbouwmachines
 • Bijenwagen
 • Kinderanimatie

Plattelandsacademie nodigt je uit !

Via een combinatie van een studiedag en excursie wil Plattelandsklassen de unieke troeven van landbouweducatie naar het onderwijs, de landbouw en het brede publiek in de verf zetten.

Wanneer? 11/10/2017
Voor wie? Leerkrachten, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Landbouwers, Overheden en organisaties
Hoeveel kost het? Deelname is gratis.
Waar? Het Provinciehuis Leuven

Meer info en registreren via http://www.plattelandsklassen.be/

Doe Boerderij nodigt je uit !

We nodigen jullie weer van harte uit op onze 4de doe-markt: een gezellige markt waar landbouwers, producenten, telers en verdelers van eerlijke en duurzame producten met veel plezier het verhaal vertellen achter hun producten. Je kan er proeven van heerlijk zuurdesembrood, genieten van een glaasje saffraanlikeur, smullen van een stukje schapenkaas, likken aan een lekker ambachtelijk ijsje, met vrienden babbelen bij een fris biobiertje,… en zo veel meer. Die namiddag vertellen ze niet alleen niet hun verhaal, maar verkopen ze ook hun producten zodat je thuis nog kan nagenieten van (h)eerlijk lekkers. Naast gezellige zithoeken voor de bezoekers voorzien we animatie voor jong en oud: een partijtje boerengolf met het gezin, een initiatie yoga in de boomgaard, een rondrit met de tractor langs de akkers en velden van de boerencompagnie, …
We verwelkomen jong en oud heel graag zondag 10 september!

meer info op https://www.facebook.com/doeboerderijLeuven/

Congres : Good Food Governance 

21 September 2017, Leuven

Location: Huis Bethlehem, Schapenstraat 34, Leuven

Het voedselsysteem is anno 2017 zeer complex en moet verduurzamen. Op globaal niveau worden grote doelstellingen geformuleerd zoals de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) en het klimaatakkoord (COP21). Ook ons Europees landbouwbeleid staat voor hervormingen. Tegelijkertijd verandert het Europese sociaal-politieke landschap. Wat betekent een goed voedselbeleid in deze context? Wat zijn de uitdagingen waar we vandaag voor staan voor het nationaal en lokaal beleid, voor de bedrijfswereld en voor initiatieven van organisaties en burgers die willen bouwen aan een duurzaam voedselsysteem?

Dit congres is een initiatief in het kader van de bilaterale samenwerking tussen Cardiff University (UK) en KU Leuven, en is volledig Engelstalig. Voor registratie en details van het programma verwijzen we u door naar de website van het event.

Stadslandbouw voor iedereen!

Mgr. Ladeuzeplein – 17 juni 2017 van 13.00 tot 18.00 uur

Maak kennis met diverse facetten van de stadslandbouw in en rond Leuven

 • Aanleg tuin met compostbak
 • Schaapsherder met schapen
 • Educatieve- en infostanden
  Blotevoetenpad Stroberg met schuifaf
 • Standen met hoeve- en streekproducten
 • Kinderboerderij Landbouwmachines
 • Bijenwagen
 • Kinderanimatie

 

Met standen van: De Wijnpers, Provincie Vlaams-Brabant – Fruitbedrijf Jan en Patrick Van der Velpen – Fabenco VOF- Brouwerij Broeder Jacob – Aardappelen Johan Geleyns – ’t Waterbos – Milieudienst – Plattelandsklassen – Boerenbond – Tivoli Boutique – De Ster Mosterdmakerij – Bakkerij Vanvuchelen – Old and wICE – Koffie ROM – Hageling wijnbouw – Zuger – Kartuis – Vishandel Wauters – Het Geel Genot – Hoeve Ten Halve – B&B Bertemnatuur – Buurderij – De Boerencompagnie – Hoeve de Peinwinning – Karine Gentens – CAG – VZW Velt